ایسوس ExpertBook B1 B1500 لپتاپی 15 اینچی است که با بدنه سبک و نازک، نهتنها برای کارهای اداری بلکه برای استفاده شخصی نیز بسیار مناسب است. این دستگاه با پردازنده Intel Core i5، از پس نرمافزارهای اداری بهخوبی برمیآید و بهلطف وجود درگاههای متعدد (ازجمله VGA و Thunderbolt 4) و وایفای 6، امکانات مناسبی ارائه میدهد. روشنایی مطلوب نمایشگر مات و کیفیت ساخت بالا، کاربری روزمره را آسان میکنند؛ هرچند وبکم وضوح چندانی ندارد و یک درگاه قدیمی USB 2.0 نیز همچنان دیده میشود.
در آزمونها، باتری حدود 7 ساعت دوام داشت که برای یک روز کاری معمولی کافی به نظر میرسد. صدای فنها در کارهای سبک بسیار کم است و گرما نیز در حالتهای عادی مشکلساز نمیشود. اگرچه در صورت استفاده از باتری، عملکرد چندهستهای پردازنده افت میکند، اما در مجموع ExpertBook B1 B1500 میتواند گزینهای خوشقیمت و کارآمد محسوب شود.
با درگاه VGA و Thunderbolt 4.
به دلیل قیمت پایین، به نظر میرسد ExpertBook B1 محصول Asus نه تنها برای استفاده در محیط اداری و تجاری، بلکه برای استفاده شخصی نیز مناسب باشد. در بررسی پیش رو مشخص خواهیم کرد آیا این تصور درست است یا خیر.
با سری ExpertBook از نوع B1، ایسوس دستگاههای تجاری مقرونبهصرفهای را عرضه میکند که قیمت آنها بسته به پیکربندی متغیر است. در آزمایشهای ما از ExpertBook B5 و ExpertBook B9، دستگاههای این سری پیشتر تأثیر بسیار خوبی بر جای گذاشتند. اکنون به مدل ExpertBook B1 از ایسوس با نمایشگر 15 اینچی نگاهی میاندازیم.
در پیکربندی مورد آزمایش ما، این لپتاپ به پردازنده Intel Core i5-1135G7 با واحد گرافیکی داخلی آن و یک درایو SSD با ظرفیت 512 گیگابایت مجهز است.
ایسوس بخش پایهی ExpertBook B1 را از پلاستیک ساخته و درِ نمایشگر را با آلیاژ آلومینیوم تقویت کرده است. کیفیت ساخت بالا بوده و لپتاپ بسیار مستحکم به نظر میرسد. ابعاد نیز به لطف حاشیه باریک نمایشگر نسبتاً جمعوجور است و وزن آن نیز در حدود 1.7 کیلوگرم است. زاویه باز شدن نمایشگر حداکثر 180 درجه است.
علاوه بر درگاههای عادی مانند HDMI، USB-C و USB-A، این لپتاپ ایسوس به درگاه VGA و پورت اترنت نیز مجهز است. به لطف Thunderbolt 4، میتوان درگاههای بیشتری را با آداپتورهای مناسب به سیستم متصل کرد. بااینحال، وجود درگاه قدیمی USB 2.0 در سمت راست دستگاه دیگر منسوخ به نظر میرسد.
یک کارتخوان microSD هم در لپتاپ تعبیه شده است، اما در آزمایش ما با کارت حافظه مرجع AV Pro V60 سرعت نسبتاً پایینی داشت؛ یعنی 25.5 مگابایت بر ثانیه در کپی و 26.9 مگابایت بر ثانیه در خواندن اطلاعات.
در تست شبکه بیسیم (WLAN)، با روتر مرجع Netgear Nighthawk AX12 و به لطف وایفای 6، سرعت 1,359 مگابیت بر ثانیه در ارسال داده و 1,478 مگابیت بر ثانیه در دریافت داده ثبت شد. این ارقام بسیار خوب بوده و با سطح سایر رقبای مورد آزمایش ما برابری میکند.
وبکم داخلی نیز مشابه بسیاری از لپتاپهای امروزی، تنها تصاویری با رزولوشن پایین 0.9 مگاپیکسل نمایش میدهد. به همین دلیل، کیفیت تصاویر آزمایشی ما در حد متوسط است. یک شاتر مکانیکی، محافظی برای جلوگیری از نگاههای ناخواسته است.
صفحهکلید ExpertBook B1 کلیدهایی با اندازه مطلوب و نقطه فشار واضح ارائه میکند. بنابراین انجام کارهای تایپی پس از مدت کوتاهی عادت به آن، بهراحتی امکانپذیر است. وجود بخش عددی (Numeric keypad) کامل نیز از ویژگیهای مثبت است. تنها مورد کمتر مطلوب، اشتراک عملکرد کلیدهای Scroll، Pos1 و End با کلیدهای جهتنما است که ابعاد کوچکی دارند.
تاچپد (Clickpad) بهعنوان جایگزین ماوس در نظر گرفته شده و برای هدایت نشانگر بسیار مناسب است. کلیکهای ماوس هم از طریق لمس و هم با فشار مکانیکی بهخوبی عمل میکنند. حسگر اثرانگشت یکپارچه با دکمه پاور نیز در طول دوره آزمایش عملکرد مطمئنی داشت.
صفحهنمایش ExpertBook B1 B1500 از یک پنل 15.6 اینچی IPS با رزولوشن 1920x1080 پیکسل استفاده میکند. حداکثر روشنایی آن به 305 نیت (cd/m²) میرسد که در حد میانی میدان رقابت ما است. کنتراست 1,600:1 و مقدار مشکی 0.19 نیت (cd/m²) نیز هر دو بسیار خوب هستند.
کیفیت بصری پنل مات بهصورت ذهنی مطلوب است و حتی در سطوح روشن نیز جلوه دانهدانه (Grainy) به چشم نمیخورد. همچنین هیچ نشانهای از PWM برای کنترل روشنایی مشاهده نشد. بااینحال، در پسزمینههای کاملاً تاریک و در حداکثر روشنایی، مقداری تابش نور (Bleeding) در لبههای نمایشگر قابلمشاهده است.
تحلیل ما (CalMAN & X-Rite i1 Pro 2) نشان میدهد که نمایشگر در حالت اولیه تحویل، کیفیت نسبتاً قابل قبولی دارد. یک تهرنگ بسیار کم (به سمت سبز) وجود دارد، اما با چشم غیرمسلح چندان محسوس نیست. با کالیبراسیون ما (پروفایل مربوطه در بالا قابل دانلود است)، میتوان میانگین انحراف DeltaE-2000 را کاهش داد، اما این کاهش برای رنگها اعمال نمیشود. انحراف زیاد در کنار پوشش محدود فضای رنگی نشان میدهد که با یک پنل IPS ارزانقیمت روبرو هستیم. این کیفیت برای کارهای اداری روزمره مناسب است، اما برای ویرایش حرفهای تصاویر یا ویدیو توصیه نمیشود.
در برخی لپتاپها برای کاهش روشنایی، نور پسزمینه بهصورت متناوب خاموش و روشن میشود که به آن PWM گفته میشود. این فرکانس باید تا حد امکان فراتر از حد تشخیص چشم انسان باشد. اگر بسامد خیلی پایین باشد، افراد حساس ممکن است دچار خستگی چشم، سردرد یا مشاهده سوسو شوند.
در ExpertBook B1 هیچ نشانهای از PWM مشاهده نشد.
در مقام مقایسه: حدود 53 درصد از تمام دستگاههای آزمایششده از PWM برای کاهش روشنایی استفاده نمیکنند. اگر در جایی PWM تشخیص داده شده باشد، بسامد آن به طور میانگین 8516 هرتز (حداقل: 5 - حداکثر: 343500) بوده است.
سطح مات نمایشگر و روشنایی کافی آن موجب میشود محتوای تصویری در فضای باز نسبتاً واضح دیده شود. پنل IPS نصبشده نیز از زوایای دید بسیار خوبی برخوردار است.
ExpertBook B1 – پایداری زاویه دید
ExpertBook B1 – استفاده در فضای باز
ExpertBook B1 – استفاده در فضای باز
ایسوس در پیکربندی مورد آزمایش ما برای ExpertBook B1 از پردازنده Intel Core i5-1135G7 استفاده کرده است. در کنار آن، یک درایو SSD با ظرفیت 512 گیگابایت قرار دارد. به این ترتیب، لپتاپ برای کارهای اداری متنوع و برنامههای گرافیکی ساده مناسب خواهد بود. ازآنجاکه یک شکاف رم اضافی خالی است، در صورت نیاز میتوان حافظه رم را به حداکثر 40 گیگابایت (با یک ماژول 32 گیگابایتی) ارتقا داد.
بهعنوان جایگزین، میتوان لپتاپ را به پردازنده قویتر Intel Core i7-1165G7 و 16 گیگابایت رم مجهز کرد. وظیفه نمایش محتوای تصویری در هر صورت برعهده واحد گرافیکی داخلی CPU خواهد بود.
عملکرد ExpertBook B1 B1500 را میتوان با پروفایلهای مختلف در اپلیکیشن My Asus با توجه به نیاز کاربر تنظیم کرد. برای آزمون ما از حالت پیشفرض «Balanced» استفاده شد، اما حالت «Performance» و «Whisper» نیز در دسترس هستند.
Intel Core i5-1135G7 مورداستفاده در این لپتاپ، یک پردازنده چهار هستهای از نسل Tiger Lake اینتل است. فرکانس کاری آن بین 2.4 تا 4.2 گیگاهرتز متغیر است و سامانه خنککننده و مقدار TDP تعریفشده نیز در عملکرد نهایی مؤثرند. مقدار TDP به صورت کوتاهمدت تا 51 وات (PL2) و در درازمدت تا 28 وات (PL1) افزایش مییابد.
در تست بلندمدت Cinebench R15، ExpertBook B1 در مقایسه با سایر دستگاههای مجهز به همین CPU، امتیاز ورودی کمی پایینتری به دست میآورد. بااینحال، مقدار پایدار آن دقیقاً در سطح Honor MagicBook 15 است. در تستهای جداگانه نیز، ExpertBook B1 و لپتاپ آنر مرتب جایگاههای پایینتر را میان خود رد و بدل میکنند. در حالت باتری، امتیاز چندهستهای در Cinebench R15 به 240 کاهش مییابد که نشاندهنده افت حدود 70 درصدی عملکرد است.
در تست PCMark 10 برای ارزیابی عملکرد کلی سیستم، لپتاپ ایسوس در رده آخر میدان مقایسه ما قرار میگیرد، اما اختلاف با جایگاه اول تنها 5 درصد است؛ بنابراین میتوان عملکرد آن را رقابتی دانست. در بخشهای مختلف، بهترین امتیاز ExpertBook B1 مربوط به بخش Productivity میشود.
در تست حافظه AIDA64، سرعت رم نصبشده نسبتاً پایین ارزیابی شد و این موضوع، مثلاً بر عملکرد واحد گرافیکی داخلی تأثیر منفی میگذارد.
در استفادههای روزمره، لپتاپ پیوسته روان عمل میکند و اثری از لگ یا ایستهای لحظهای در آن مشاهده نشد.
در تست با LatencyMon، دستگاه آزمایشی ما زمانهای وقفه (Interruption) اندکی بالاتر از حد معمول نشان داد، اما همچنان باید برای برنامههای بلادرنگ (Real-time) و امثال آن مناسب باشد.
درایو SSD نوع M.2-2280 با رابط PCIe 3.0 x4 که در پیکربندی ما استفاده شده، سرعت بسیار خوبی دارد و در میان رقبا جایگاه دوم را به دست میآورد. برای ارزیابی سرعت سایر درایوهای ذخیرهسازی، میتوانید به فهرست بنچمارک HDD/SSD ما مراجعه کنید.
در ExpertBook B1 B1500، واحد گرافیکی داخلی Intel Iris Xe Graphics G7 80EUs وظیفه نمایش محتوای تصویری را برعهده دارد. این واحد برای کاربردهایی با نیاز گرافیکی پایین مانند ویرایش ساده عکس مناسب است.
همچنین، اجرای آن در پیکربندی دوکاناله رم، عملکرد بهتری دارد و ازاینرو در پیکربندی تککاناله رم (در دستگاه آزمایشی ما)، پتانسیل کامل آن آزاد نمیشود. در نتیجه، امتیازات در بنچمارکهای 3DMark نیز به نسبت کمتر است. در حالت باتری، امتیاز 3DMark 11 از 3,905 به 3,637 امتیاز افت میکند.
برای اجرای بازی، بهتر است به عناوین قدیمیتر یا بسیار سبک اکتفا کنید. برای مقایسه با سایر واحدهای گرافیکی، میتوانید به فهرست بنچمارک GPU ما مراجعه کنید.
ExpertBook B1 در کاربریهای اداری بیصدا عمل میکند و صدای فنها در حالت تحت فشار نیز به 32.2 دسیبل (A) میرسد که بسیار آرام محسوب میشود. صدای مزاحم دیگری مانند سوت کواک (Coil Whine) یا موارد مشابه در دستگاه آزمایشی ما شنیده نشد.
در دستگاه آزمایشی ما، حداکثر دمای سطح در سناریوی استرس به 48.6 درجه سانتیگراد میرسد؛ اما ازآنجاکه این دما تنها تحت شرایط بسیار سنگین ایجاد میشود، در کاربریهای عادی محدودیتی بابت گرما احساس نخواهید کرد.
در بخش داخلی، دما در حالت بار سنگین برای لحظاتی تا بیش از 90 درجه سانتیگراد افزایش مییابد، سپس سیستم خنککننده آن را بین 65 تا 75 درجه سانتیگراد نگه میدارد. فرکانس هسته زیر فرکانس پایه افت پیدا میکند، اما دستگاه همچنان بهصورت روان قابل استفاده است. در هر صورت، چنین فشاری در استفاده عادی رخ نمیدهد و ازاینرو نباید انتظار محدودیت ناشی از دمای بالا را داشته باشید.
بلندگوهای ExpertBook B1 صدایی با حجم متوسط و طیف نسبتاً گسترده پخش میکنند و برای پخش گاهبهگاه محتوای چندرسانهای در محیطهای ساکت مناسب هستند.
طبق اندازهگیری ما، مصرف انرژی ExpertBook B1 در حالت بار لحظهای به 63 وات میرسد و سپس به بازهای بین 30 تا 40 وات کاهش مییابد. در حالت اداری ساده، لپتاپ با حداکثر 6.9 وات بسیار کممصرف است.
شارژر همراه دستگاه ظرفیتی برابر با 65 وات دارد که برای تأمین توان موردنیاز کافی است.
در آزمایش عملی ما در وبگردی با شبکه بیسیم، ExpertBook B1 B1500 حدود 7 ساعت دوام آورد. بنابراین، این دستگاه با وجود باتری 42 واتساعتی خود، عملکرد خوبی دارد و در حد رقابت با مدلهای مشابه است.
جمع بندی
به عنوان یک مجموعه کامل، پیشنهادی قابلتأمل!
در بررسی ما، ExpertBook B1 B1500 دقیقاً همان چیزی است که ایسوس وعده میدهد.
این لپتاپ 15 اینچی به دلیل بدنه نازک و سبک، برای حمل در بیرون از منزل نیز مناسب است. عمر باتری آن با حدود 7 ساعت عملکرد، کافی به نظر میرسد و سختافزار نیز بدون مشکل از عهده نرمافزارهای اداری برمیآید. البته برنامههای سنگین گرافیکی نباید جزو کارهای روزمره آن باشند. افزون بر این، عملکرد چندهستهای CPU در حالت باتری بهشدت افت میکند.
Asus ExpertBook B1 B1500 مستحکم، سبک و برای وظایف اداری روزمره بسیار مناسب است.
در مقایسه با رقبایی مانند Samsung Galaxy Book یا Lenovo ThinkBook 15 Gen2، تفاوت چشمگیری به چشم نمیخورد. بنابراین، Asus ExpertBook B1 B1500 همچنان ارزش افزوده ویژه خود را حفظ میکند.
نوع لپ تاپ و الترابوک | ۰ |
---|---|
کاستوم ( ارتقا یافته ) | ۰ |
وزن | ۱۱۹ |
ابعاد | ۵۱۵ |
سازنده پردازنده | ۰ |
نسل پردازنده | ۹ |
سری پردازنده | ۱ |
مدل پردازنده | ۵۵ |
فرکانس پردازنده | ۲۹۷ |
حافظه Cache | ۱۴ |
سایر توضیحات پردازنده مرکزی (CPU) | ۸۱۷ |
ظرفیت حافظه RAM | ۴ |
نوع حافظه RAM | ۱ |
فرکانس حافظه رم | ۲ |
سایر توضیحات حافظه RAM | ۴ |
ظرفیت حافظه داخلی | ۱ |
نوع حافظه داخلی | ۰ |
مشخصات حافظه داخلی | ۲۳۵ |
سازنده پردازنده گرافیکی | ۲ |
مدل پردازنده گرافیکی | ۱۱ |
حافظه اختصاصی پردازنده گرافیکی | ۴ |
اندازه صفحه نمایش | ۱ |
نوع صفحه نمایش (پنل) | ۲ |
دقت صفحه نمایش | ۱ |
نرخ بروزرسانی تصویر | ۴ |
توضیحات صفحه نمایش | ۹۵۸ |
قابلیتهای دستگاه | ۲ |
توضیحات وبکم | ۲۳۶ |
مشخصات اسپیکر | ۲۷۹ |
نورپردازی صفحه کلید | ۲ |
مشخصات تاچ پد | ۰ |
توضیحات شبکه بی سیم Wi-Fi | ۱۴ |
درگاههای ارتباطی | ۱۴ |
تعداد پورت USB 3.2 | ۱۱۶ |
تعداد پورت USB Type-C | ۲۶۳ |
طبقهبندی | ۳ |
نوع باتری | ۰ |
توضیحات باتری | ۵۹ |
سیستم عامل | ۰ |
امکانات دیگر | ۶۴۹ |
اقلام همراه | ۵ |
سایر توضیحات حافظه داخلی | ۱ |
نسخهی بلوتوث | ۱ |
تعداد پورت USB 2.0 | ۰ |
نظرات کاربران
ارسال نظر