ایسر Aspire E1-531 یک لپتاپ مقرونبهصرفه است که با نمایشگر 15.6 اینچی، پردازندهی دو هستهای Pentium عرضه میشود. طراحی آن ساده و شیک بوده و از مواد پلاستیکی براق ساخته شده که حس یک دستگاه ارزان را منتقل نمیکند. این لپتاپ برای کارهای اداری، وبگردی و تماشای فیلم مناسب است و عملکردی در حد کارهای سبک ارائه میدهد. در پخش ویدئو یا کاربردهای روزمره مشکلی احساس نمیشود؛ اما در اجرای بازیهای سهبعدی سنگین یا کارهای پردازشی خیلی جدی دچار کمبود قدرت خواهد بود.
نقطهی مثبت این دستگاه، کنتراست مناسب صفحهنمایش است؛ درعینحال صفحهنمایش بسیار براق است و زود انعکاس نشان میدهد، لذا برای محیطهای پرنور چندان ایدئال نیست. عمر باتری هم در حد معمول (3 تا 4 ساعت) دوام دارد و وجود گارانتی دو ساله با این قیمت پایین، ارزش خرید آن را افزایش میدهد. اگر به دنبال لپتاپی اقتصادی هستید و استفادهای در حد وبگردی، فیلم دیدن و کارهای اداری دارید، Aspire E1-531 میتواند انتخاب مناسبی باشد.
لپتاپ Aspire E1-531 از ایسر، یک نمایشگر بزرگ 15.6 اینچی را با قیمت پایین وعده میدهد. با داشتن پردازنده Intel Pentium، این غول زیبا تلاش میکند ثابت کند که فراتر از یک محیط کار یا سینمای خانگی قابل حمل است. قیمت لپ تاپ نشان میدهد که شاید با یک معاملهی واقعی روبهرو باشیم.
وقتی این دستگاه را روی میز میبینید، رنگ خاکستری تیرهاش به چشم میآید. تنها نوار نقرهایرنگ و نشان ایسر جلب توجه میکند. با باز کردن Aspire E1-531، بلافاصله مشخصاتش را به لطف برچسبها میبینیم: پردازندهی دو هستهای Pentium اینتل با فرکانس 2.2 گیگاهرتز و گرافیک مجتمع Intel HD Graphics (Sandy Bridge)، همراه با هارد دیسک، این مجموعه با نمایشگر بزرگ 15.6 اینچی و قیمت اندک کامل میشود.
رنگبندی دستگاه ساده و شیک است. در حالی که رویهی درِ لپتاپ خاکستری صیقلی دیده میشود، با باز کردن دستگاه، رنگهای مشکی و نقرهای به تناوب حضور دارند. درخشندگی بدنه در همهجا دیده میشود و اگرچه فقط از پلاستیک است، اما ظاهر براقی دارد. طراحی شیک دستگاه، باعث میشود در بدنه فاصله و شکاف زیادی نباشد و درنتیجه کیفیت ساخت خوبی حس میشود. لبههای گرد بهجای زاویهدار و قاب اطراف صفحهنمایش با ضخامت معمولی (حدود 18 میلیمتر) کاملاً با این سبک هماهنگاند. وقتی درِ نمایشگر باز میشود، کمی تاب میخورد اما خیلی سریع پایدار میشود. Aspire E1-531 با وجود ابعاد بزرگش، ظاهر حجیمی ندارد.
دسترسی به باتری و اجزای داخلی از زیر دستگاه بهآسانی میسر است. قفل رنگیِ باتری به شکل فرورفته طراحی شده که با یک انگشت باز میشود و از باز شدن تصادفی جلوگیری میکند.
پوششی که زیر دستگاه قرار دارد، تنها با برداشتن دو پیچ جدا میشود و امکان دسترسی آسان به رم و هارد دیسک را فراهم میکند.
در بخش اتصالات شگفتی خاصی وجود ندارد. کارتخوان 5 در 1 جلوی دستگاه قرار دارد و با یک کارت پلاستیکی (dummy) پوشانده شده تا شکاف همسطح بدنه باشد و از ورود گردوغبار جلوگیری کند.
در طراحی جایگاه پورتها نیز فکر شده است. تمامی رابطهای موردنیاز در استفادهی ثابت (منظور در حالت دسکتاپ) مثل برق، خروجی مانیتور، اترنت و یک پورت USB در سمت چپ هستند و دو پورت USB دیگر هم در سمت راست.
با توجه به اندازهی لپتاپ، فاصلهی بین پورتها کافی است. تنها نکتهی منفی، نبود پورت پرسرعت USB 3.0 است.
کارتهای ساخت Broadcom وظیفهی LAN و WLAN را بر عهده دارند. دسترسی بیسیم به شبکه بدون اختلال کار کرد؛ چون آنتن دستگاه به اندازهی کافی بزرگ است. اتصال به شبکههای 802.11 b/g/n میتواند سرعتی تا 72 مگابیت بر ثانیه را داشته باشد. سایر امکانات ارتباطی مانند بلوتوث وجود ندارد.
وبکم با وضوح 1 مگاپیکسل در بالای نمایشگر تعبیه شده است و میکروفن کوچک، تقریباً نامرئی، در سمت راست آن قرار دارد. هیچکدام ویژگی خاصی ندارند اما برای تماس ویدئویی کافی هستند.
در جعبه، علاوه بر یک راهنمای شروع سریع (Quick Start) با تصاویر و اندازهی A4، یک بروشور گارانتی مفصلتر هم وجود دارد. همچنین یک DVD درایور همراه مقوایی برای محافظت وجود دارد.
مدلی که در اختیار ما بود، با یک سیستمعامل لینوکس عرضه میشود؛ این موضوع، قیمت را پایین نگه میدارد. اگر قصد نصب ویندوز را دارید، باید جداگانه بخرید یا خودتان لایسنس معتبر داشته باشید.
هم حافظهی رم و هم هارد دیسک بهسادگی قابل دسترسی و تعویض هستند. در دستگاه تست ما، همهی شکافهای رم پر شدهاند؛ بنابراین امکان ارتقا با ماژول اضافه وجود ندارد.
دسترسی به باتری هم بسیار راحت است؛ قفل آن که پیشتر ذکر شد، هم ایمنی را تامین میکند و هم اجازهی خروج سریع را میدهد.
خدمات استاندارد دو ساله به صورت Pick-Up & Return (بردن دستگاه از محل و برگرداندن آن پس از تعمیر) در قیمت لحاظ شده است. گارانتی بینالمللی یک ساله است. بسته به نیاز، امکان افزایش مدت گارانتی تا 4 سال وجود دارد که شامل خدمات تحویل در نمایندگی (Bring-In) است.
مطابق با نمایشگر عریض، صفحهکلید کامل به همراه بخش عددی (NumPad) نصب شده است. بنابراین محل استراحت مچ دست نسبت به دستگاههایی که صفحهکلید کوچکتر دارند، اندکی به چپ متمایل شده و در کاربری سیار ممکن است کمی اذیتکننده باشد.
متأسفانه تایپ کردن روی این کیبورد چندان جذاب نیست. نقطهی فشار ضعیف و سطح صیقلی کلیدها حس اسفنجی در هنگام تایپ ایجاد میکند و فرورفتگی اندک آن هم کمکی به بهبود این حس نمیکند. همچنین کلیدها از لبهها و گوشهها بیش از حد پایین میروند.
مانند کیبورد، تاچپد هم به سمت چپ بدنه متمایل است. سطح زبر آن بازخورد لمسی خوشایندی دارد. در سمت راست یک نوار اسکرول برجسته وجود دارد.
هرچند دکمههای ماوس (کلیدهای چپ و راست) نقطهی فشار مناسبی دارند، اما فقط در یکسوم چپ و راست آن قابل کلیک هستند و بخش میانی بزرگ دکمه بلااستفاده است. ژستهای چندلمسی محدود بهخوبی شناسایی میشوند ولی تعدادشان اندک است.
نمایشگر 15.6 اینچی با وضوح 1366×768 پیکسل نه خوب و نه بد است. درخشش ظاهری بدنه در اینجا هم ادامه دارد چون سطح صفحهنمایش بشدت براق است. موضوع ناخوشایند این است که روشنایی صفحه در دستگاهی که ما تست کردیم، گاهی بدون دلیل مشخصی تغییر میکرد و یکنواخت نبود.
میانگین روشنایی 211.3 کاندلا بر مترمربع چندان عالی نیست. حداقل اینکه 92٪ یکنواختی روشنایی دارد. Aspire E1-531 اندکی از IdeaPad N581 عقبتر است.
نکتهی خوشحالکننده، کنتراست غیرمنتظرهی 709:1 است. این عدد را بار دیگر هم سنجیدیم و تأیید شد. برای استفادههای سینمای خانگی، این موضوع میتواند مزیت باشد.
در فضای باز، نمایشگر بزرگ چیز زیادی برای نمایش دارد، ولی متأسفانه بیشتر آنچه خواهید دید بازتاب محیط اطراف است. روکش فوقالعاده براق صفحه، تقریباً شبیه آینه عمل میکند. در کنار آن، کاهش درخشش رنگها از زاویهی دید، ترکیبی نامطلوب میسازد. روشنایی پنل هم به حد کافی نیست که این مشکل را خنثی کند. در کل، دستگاه بیشتر مناسب استفاده در محیطهای سرپوشیده است.
علاوه بر بازتاب شدید، ثبات زاویهی دید هم مشکلساز است. بهصورت افقی تغییرات کمتری مشاهده میشود، اما از بالا یا پایین که نگاه کنید، تحریف تصویر بهسرعت مشهود است. حتی وقتی درست روبهروی نمایشگر نشسته باشید، کمی دگرگونی رنگ در بالای تصویر دیده میشود (رنگها تیرهتر و رو به بیرنگی میروند).
این پیکربندی در عمل چگونه خواهد بود؟ پردازنده، Pentium B960 اینتل با فرکانس 2.2 گیگاهرتز است و گرافیک داخلی آن Intel HD Graphics (Sandy Bridge) نام دارد. بگذارید جزئیات را ببینیم.
پردازندهی Pentium B960 اینتل با فرکانس 2.2 گیگاهرتز در تست عملی Cinebench پایدار عمل کرد. در حالت باتری نیز همین قدرت در دسترس بود.
IdeaPad N581 لنوو با پردازندهی Pentium B970 نتایج مشابهی کسب میکند. در کل، امتیازات CPU در Aspire E1-531 در محدودهی مورد انتظار این تراشه هستند. برای مقایسه، یک پردازندهی i3 نسل Ivy Bridge حدود 70٪ قدرت بیشتری دارد.
Aspire E1-531 در رتبهای بین Aspire V5-571G ایسر و Sony SV-E14A1M6EW قرار گرفت. هر دوی این لپتاپها قیمت بالاتری دارند و در نهایت امتیاز 1857 در PCMark 7 را برای Aspire E1-531 رقم میزنند که عملکردی در حد لپتاپهای اداری است.
هارد دیسک Western Digital کاملاً استاندارد این روزهاست. با سرعت نوشتن میانگین 90.7 مگابایت بر ثانیه و حداکثر 119.5 مگابایت بر ثانیه، حتی سریع محسوب میشود. افت چشمگیری در عملکرد نوشتن ندیدیم. در این ترکیب، استفادهی CPU در مجموع به 5.4٪ میرسد.
برای یک راهکار سیار، از CPU اینتل و گرافیک داخلی HD Graphics (Sandy Bridge) استفاده شده است. در تست 3DMark 06، نتایج بدی نگرفتیم؛ لپتاپ مورد آزمون ما بیش از 20٪ بالاتر از دستگاههای دارای همین مجموعه CPU/GPU (مانند Lenovo B750e یا IdeaPad G580) ایستاد.
متأسفانه سیستم از اجرای 3DMark 11 خودداری کرد؛ چون سختافزار تنها از DirectX 10.1 پشتیبانی میکند. این شاید نشانگر خوبی برای وضعیت گیمینگ نباشد.
نمایشگر عریض ظاهراً برای بازی ایدئال است، اما سختافزار چندان آمادهی این کار نیست. Aspire E1-531 حتی در بازیهایی با نیاز سختافزاری متوسط مثل Anno 2070 و Diablo 3 هم به فراتر از نرخ فریم سرخ (زیر 30 فریم) نرسید. نتیجهی پایینتر از 30 فریم در ثانیه یعنی در عمل بیشتر شاهد لگ و گیر خواهیم بود تا بازی روان.
فن دستگاه خیلی زود به حداکثر سرعت چرخش میرسد که نشان میدهد سیستم فشار سنگینی تحمل میکند. اما حتی این فنها هم نمیتوانند معجزه کنند؛ همانطور که انتظار میرفت، لپتاپ نمیتواند از پسِ بازیها بربیاید. ظاهراً جایگاه اصلی Aspire E1-531 کارهای اداری و اینترنتی و پخش ویدئو است.
حداقل (Low) | متوسط (Medium) | بالا (High) | فوق بالا (Ultra) | |
---|---|---|---|---|
Anno 2070 | 22 | 10 | 8 | 4 |
Diablo III | 23 | 15 | 12 | 11 |
در حالت بیکار، Aspire E1-531 صدایی فراتر از 33.3 دسیبل( A ) تولید نمیکند که فقط اندکی از صدای هارد دیسک بلندتر است. در حالت بار کامل به حدود 40 دسیبل( A ) میرسد. هنگام پخش DVD، سطح صدا 35.7 دسیبل( A ) بود که در مقایسه با رقبای همرده در حد متوسط محسوب میشود.
در حالت بیکار، دمای سطح لپتاپ حداکثر به 30.1 درجه سانتیگراد میرسد. بخش استراحت مچ دست در سمت چپ و مرکز تاچپد به ترتیب 27.9 و 29.7 درجهاند و اذیت خاصی ایجاد نمیکنند.
وقتی سیستم تحت فشار قرار گرفت، افزایش دما در گوشهی بالایی سمت راست تنها 1 درجه بیشتر از حالت بیکار بود، اما در قسمت میانی پایینی بدنه، دما به 43.1 درجه سانتیگراد رسید و حتی در نقطهای به 46.6 درجه (زیر دستگاه) رسید.
آداپتور برق تا 54 درجه سانتیگراد داغ شد. در داخل دستگاه و هنگام تست فشار، دمای CPU تا 82 درجه سانتیگراد بالا رفت.
نوار بلند بالایی بین نمایشگر و صفحهکلید قرار دارد. بلندگوهای استریو در این بخش تعبیه شدهاند و در تست ما عملکردی نسبتاً غافلگیرکننده داشتند.
بیشترین حجم صدا کاملاً بلند است و تا پیش از رسیدن به آستانهی بیشازحد (Overdrive) صدای قابلتوجهی میدهد. در حالی که صداهای زیر (Treble) و میانه (Mid) شفافاند، فرکانسهای پایین (Low Range) گاهی با تیرگی همراه میشود. البته اگر این فرکانسها تحت فشار زیاد نباشند، صدای بیس نیز بدک نیست.
در مجموع، باس کمی قدرت بیشتری میتوانست داشته باشد، اما همین هم برای تماشای DVD یا فیلم در خانه کفایت میکند.
Aspire E1-531 در حالت بیکار بین 6.9 تا 12.8 وات انرژی مصرف میکند. به این ترتیب، از HP 630-LH384EA کمتر مصرف میکند اما به IdeaPad N581 نمیرسد. با وارد کردن بار روی سیستم، مصرف برق تا میانگین 32.6 وات بالا میرود. در تست ماکسیمم، مصرف به 51.6 وات رسید که از دستگاههای مشابه بیشتر است.
وقتی لپتاپ خاموش است، 0.1 وات مصرف دارد و در حالت استندبای به 0.2 وات میرسد که در محدودهی متعارف است.
باتری Aspire E1-531 ظرفیتی حدود 48 واتساعت دارد. تست Battery Eater در حالت بیکار زمان 6 ساعت و 10 دقیقه را نشان داد. در سوی دیگر، تست فشار (کلاسیک) باعث شد تنها 1 ساعت و 13 دقیقه دوام بیاورد.
هنگام وبگردی، عمر باتری تقریباً به 4 ساعت میرسد. فیلمهای DVD نباید طولانیتر از 3 ساعت و 10 دقیقه باشند تا پخش کامل صورت گیرد.
برای شارژ مجدد از صفر تا کامل، در حالی که لپتاپ روشن بود، حدود 93 دقیقه زمان نیاز داشتیم.
جمعبندی
Aspire E1-531 ایسر بهعنوان لپتاپی اقتصادی برای بودجههای محدود عرضه شده است. نمایشگر بزرگی دارد اما بسیار براق است و زود شفافیت رنگ خود را از دست میدهد. البته کنتراست تصویر نقطهی قوتی است. اندازهی صفحهکلید هم بزرگ است اما حس تایپ چندان مطلوب نیست.
قیمت بسیار پایین، گارانتی دو ساله و ظاهر شیک، بخشی از ضعفها را کمرنگ میکنند. طراحی و کیفیت ساخت Aspire E1-531 بهوضوح نشان نمیدهد که با یک مدل ارزانقیمت مواجهایم. پس اگر به دنبال لپتاپی مقرونبهصرفه برای تماشای فیلم در خانه و انجام کارهای اداری گاهبهگاه هستید، این مدل میتواند یکی از گزینههای شما باشد.
وزن | ۱۳ |
---|---|
ابعاد | ۳۰۵ |
سازنده پردازنده | ۰ |
سری پردازنده | ۲۳ |
مدل پردازنده | ۱۷۰ |
فرکانس پردازنده | ۱۶۱ |
حافظه Cache | ۱۰ |
ظرفیت حافظه RAM | ۱۶ |
نوع حافظه RAM | ۶ |
ظرفیت حافظه داخلی | ۱۴ |
نوع حافظه داخلی | ۴ |
مشخصات حافظه داخلی | ۹۲ |
سازنده پردازنده گرافیکی | ۲ |
حافظه اختصاصی پردازنده گرافیکی | ۴ |
اندازه صفحه نمایش | ۱ |
نوع صفحه نمایش (پنل) | ۶ |
دقت صفحه نمایش | ۵ |
توضیحات صفحه نمایش | ۸۵۰ |
توضیحات وبکم | ۳۶۰ |
توضیحات شبکه بی سیم Wi-Fi | ۲۱۹ |
نوع باتری | ۹ |
توضیحات باتری | ۳۰۵ |
سیستم عامل | ۰ |
پردازنده گرافیکی | ۹۵ |
توضیحات پورت شبکه Ethernet | ۲۱ |
تعداد پورت USB 2.0 | ۹ |
نظرات کاربران
ارسال نظر